Carrer de Sant Lluís, 17
08940, Cornellà de Llobregat
933 77 61 57
escolalareny@xtec.cat
Cerca:

Activitats coronavirus<< tornar
RECOMANACIONS A LES FAMÍLIES  DAVANT SITUACIÓ CONFINAMENT
(recomanacions redactades per l’equip d’assessorament psicopedagògic dels Serveis Educatius Baix Llobregat 7 de Cornellà i San Joan Despí)

Recomanacions generals:
●     Informeu-vos sobre com evoluciona la situació a través de canals oficials.
●     Eviteu un excés d’informació à Pot fer augmentar  l’angoixa.
●     Manteniu ben informats els vostres fills/es, estigueu atents a les seves preocupacions i responeu les seves preguntes a mesura que les vagin formulant, amb un llenguatge senzill, entenedor, adequat a cada edat i sense mentides ni alarmismes. 
●     Accepteu que hi ha una part de la situació que no es pot controlar.
    El confinament es pot fer més feixuc cada dia que passa, us suggerim establir un horari  de les principals activitats diàries. Les rutines ajuden els nens i els donen seguretat.
●     Intenteu veure la part positiva de la situació: és un temps per parar i reflexionar sobre les prioritats, per compartir tasques domèstiques, per fer volar la imaginació i crear jocs per les nenes i els nens, treure la vostra part més empàtica i solidària...
    És important realitzar activitats variades al llarg del dia: joc lliure, activitats d’oci compartides, activitat física i de relaxació, lectura i altres activitats culturals i d’aprenentatge.

Com gestionar les pors dels infants:
●        Explicar als infants que sabem com cuidar-los i protegir-los, tant  la família com les metgesses i els metges i les autoritats.
●        Mantingueu una actitud calmada, els infants saben llegir molt bé el llenguatge no verbal.
●        Podem aprofitar el dibuix amb els més petits i la conversa amb els més grans per donar l'espai per a què expressin les seves pors fent preguntes sobre el dibuix
●        En els més petits explicar la situació a través de contes pot ajudar a comprendre millor la situació.

El dia a dia a casa:
●        És important mantenir en la mesura del possible les rutines habituals. Planificar l’horari i escriure'l en un paper pot ajudar a anticipar què passarà aquell dia.
●        Acordeu amb les persones que viuen a casa la logística domèstica.
●        Respecteu espais per cada membre de la família, no cal estar tota l'estona junts.
●        Busqueu activitats per compartir en família i amb els més petits. 
●        Pacteu un període de treball si heu de treballar des de casa i establiu un espai i un horari el més estable possible. 
●        No perdeu el contacte amb la xarxa social. Parleu amb aquells familiars i amics que no podeu veure físicament: podeu estar en contacte a través de videotrucades, missatges, trucades de veu, i per què no, escriure una carta... 
 
INFORMACIÓ PER NENES I NENS
Vídeos amb contes sobre el coronavirus: 

https://www.ara.cat/societat/conte-del-coronavirus_0_2417158413.html
La Rosa contra el coronavirus: https://bit.ly/2WlEzyg
Conte Coronavirus per pintar: https://www.mindheart.co/descargables
 


Propostes d'activitats per a tot l'alumnat:


Per a  tota l’educació primària:
  • “Aprendemos en casa”: Televisió Espanyola TVE començarà a partir de dilluns 23 en les franges que teniu referenciades a compartir activitats de diferents àrees/àmbits curriculars segons el dia de la setmana:
https://www.educacionyfp.gob.es/prensa/actualidad/2020/03/20200321-mefprtve.html


Proposta General Anglès Primària


Si visiteu  primària Edu365 busqueu llengua anglesa pàgina 2  cliqueu Where is the mouse? i sortirà Welcome to Baby TV cliqueu create a clip a la dreta START NOW- Baby STUDIOS clip- STEP 1 continue i podreu gravar una cançó. Primer us demanaran el nom del nen o nena i la llengua en què voleu fer-ho. Poden fer-ho en anglès i també en les dues altres llengües.


Recursos per a tots els públics concerts/museus/editorials/…

Aquí teniu 21 idees creatives d’activitats, jocs i experiments perquè els dies que haguem d’estar a casa siguin el més divertits possibles, i amb infinitat d’oportunitats per aprendre, créixer i conviure amb bon humor.

https://escoles.fundesplai.org/blog/21-idees-creatives-i-educatives-per-fer-amb-els-nens-i-nenes-a-casa/

L’Auditori a casa teva: L’Auditori de Barcelona anirà compartint gratuïtament en obert concerts i obres que s’han representat en aquesta sala de la ciutat comtal. Que no pari la música! 
https://www.auditori.cat/ca/lauditori-a-casa-teva?utm_campaign=auditoriacasa&utm_medium=email&utm_source=auditori&utm_content=auditoriacasa

Curts amb valors: la cooperativa de llibres, materials i joguines ABACUS facilita idees a la seva pàgina web per poder treballar a casa. Entre d’altres, podeu veure una sèrie de curts per a educar en valors.
https://cooperativa.abacus.coop/ca/comunitats/comunitat-educativa/coneixement-compartit-educativa/deu-curts-per-a-educar-en-valors/

Teatre online: el Centro Dramático Nacional ha posat a disposició de tot el públic el seu arxiu de 1500 obres de teatre clàssiques, contemporànies i també de dansa per tal que poder gaudir-les des de casa.
http://teatroteca.teatro.es/opac/#index

Sant Andreu Teatre: el SAT anirà publicant dins el seu canal de vimeo obres de les companyies que han passat darrerament per aquesta sala de Barcelona.
https://vimeo.com/satteatre?utm_source=InfoSAT%21&utm_campaign=c76934bb51-EMAIL_CAMPAIGN_2020_03_19_09_40&utm_medium=email&utm_term=0_f17f2364aa-c76934bb51-588050345

Ioga des de casa: en Fernando Carbó comparteix amb vosaltres per correu electrònic sessions de ioga per fer amb els més petits. Així aconseguiran un moment de desconnexió per millorar la seva salut mental i física, apropant-los a la calma i els dies passaran d'una manera més agradable.
https://app.hubspot.com/documents/6022192/view/70602533?accessId=aa8780

Recull de mandales per tots els nivells. Per poder gaudir tota la família d’un moment de tranquil·litat que segur que us aportarà grans beneficis.
https://maresipares.cat/gaudim-pintant-mandales 

El Palau digital: el Palau de la Música ofereix concerts i representacions de les darreres temporades. 

https://www.palaumusica.cat/ca/concerts_663879

El Gran Teatre del Liceu habilita al seu canal de Youtube tres dels espectacles més reeixits d’El Petit Liceu: La petita flauta màgica, La ventafocs i Pere i el Llop.
https://www.youtube.com/user/LiceuOperaBarcelona 

Museus d’arreu del  món obren les seves portes fent tours virtuals per tal que podem accedir a conèixer les seves obres. Podeu accedir-hi des d’aquest enllaç
https://surtdecasa.cat/barcelona/arts/10-museus-visites-virtuals

35 Jocs de taula. Per gaudir amb tota la família d’una estona divertida amb calma i tranquil·litat amb els de casa. 
https://maresipares.cat/jocs-de-taula-per-gaudir-amb-tota-la-familia/?fbclid=IwAR1qeIKRVyB4h9nMQ2Bj0s21ndDwwqkFvHoGzFqfPyScOZ6yFzEy7owVhfk 

 
 
 
Escola L'Areny.
Carrer de Sant Lluís, 17.
08940, Cornellà de Llobregat.
Tel. 933 77 61 57
escolalareny@xtec.cat